Lars Vilks

Efter publiceringen av Muhammedbilden i Nerikes Allehanda har Lars Vilks vid flera tillfällen utsatts för hot och attacker.
Senare visade han filmen Allah ho gaybar (av Sooreh Hera 2007) där homosexuella män i en serie sexuella positioner med ansiktsmasker föreställande profeten Muhammed och hans svärson Ali.

Han har blivit mordhotad och utsatt för en sk. "mordbrand" då han inte var hemma och fått sin hemsida hackad men inte skadats personligen tråkigt nog (det kommer nog ändras till slut).

Han är bland annat känd för sitt kontroversiella konstverk Nimis som senast stacks i brand 1985 av höganäs dåvarande brandchef om jag minns rätt.

Så jag vill uppmana alla som är uttråkade eller hyser agg gentemot Vilks att ta sig en promenad till Nimis med några dunkar bensin och en ask tändstickor nu innan sommaren tar slut!





Igår kom den andra artikeln som påstod att Vilks hade förstått att det inte är nödvändigt att hålla sig till hundar i konsten. Konstnären hade därför bestämt sig för att tejpa en katt.


Cykla försiktigt!

Kommentarer
Postat av: annanaklios

MUHAMMAD MUHAMMMAD MUHAMMAD

2010-08-24 @ 12:26:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0